Thursday, January 28

Goldberg: The concert...

Έπαιξα τελικώς! Ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, ήμουν μέχρι και την παραμονή έτοιμος να την ακυρώσω, καθώς δεν είχα μελετήσει πολύ λόγω της γρίπης.
Η αίσθησή μου είναι πως πήγε καλά το πράγμα - καλύτερα του αναμενομένου. Σε αυτό έπαιξε σαφώς ρόλο το γεγονός ότι ο "Παρνασός", με την ακούραστη φροντίδα του καλλιτεχνικού του διευθυντή Αντώνη Γιαμβριά, απέκτησε ένα μοναδικό στολίδι - ένα εξαίσιο Steinwway concert grand, απ' τα πιάνα εκείνα που "παίζουν" μόνα τους! Χάρηκα αφάνταστα τον ωραίο ήχο, την "ανταποκρισιμότητα" (υπάρχει η λέξη;;) του πιάνου. Είχα να παίξω σε καλό steinway απ' την εποχή της Αγγλίας!
Κόσμος λιγοστός - ίσως λόγω του βροχερού καιρού.
Δεδομένων των συνθηκών πάντως, νομίζω δεν πήγε άσχημα. Αλλά, φυσικά, με τα έργα αυτά δεν "τελειώνεις" ποτέ, μια ζωή τα ανακαλύπτεις.

3 comments:

παρασκευή απόγευμα said...

Συγχαρητήρια! Χαίρομαι που πήγε καλά, σε είχα έννοια! Συγγνώμη και πάλι που δεν μπορούσα να έρθω! Το επόμενο δεν θα το χάσω! φιλιά πολλά

Σωτήρης-Χρυσάνθη said...

Χρήστο το παίξιμό σου μας γλύκανε. Το συγκεκριμένο έργο του Bach είναι δύσκολο για τον ακροατή, ακόμα και γιαυτόν που του αρέσει ο συνθέτης. Κάποιες από τις τελευταίες βέβαια παραλλαγές είναι πανέμορφες ελάσσονες. Τελικά, η αίσθηση ότι αφήνουμε το ζεστό μας σπίτι και βγαίνουμε μέσα στο κρύο και τη βροχή, γίνεται πολύ όμορφη, όταν έχει αυτό το αποτέλεσμα. Ανταμοιφθήκαμε και σ' ευχαριστούμε γι αυτό που μας χάρισες. Σωτ-Χρυ

σταυροδρόμι said...

θερμά συγχαρητήρια! χαίρομαι που όλα πήγαν θαυμάσια.

καλό Τριώδιο!